Waarom cryptocurrency de toekomst heeft

Cryptocurrency zijn de afgelopen jaren ongekend populair geworden. Vrijwel alle coins zijn dan ook flink in waarde gestegen. Vooral 2017 was een fantastisch jaar voor de meeste digitale coins. Sommigen werden wel meer dan 1000% meer waard in een jaar tijd. Daar is uiteraard veel geld aan verdien. In het begin van 2018 begonnen de koersen echter flink te zakken. Toch is dat helemaal geen reden om in paniek te raken. Sterker nog: het is misschien juist wel het perfecte moment om in te stappen omdat de koersen laag zijn. De verwachting van veel experts is namelijk dat ze alsnog gaan stijgen. Maar waarom heeft cryptocurrency dan eigenlijk de toekomst? We geven je hieronder enkele belangrijke redenen daarvoor.

Indrukwekkende technologie
De technologie achter al deze digitale coins is enorm indrukwekkend en biedt veel potentie. Blockhain is namelijk ontworpen om directe transacties tussen mensen mogelijk te maken zonder tussenkomst van een centrale instantie zoals een bank. Daardoor zijn de transacties niet alleen een stuk goedkoper maar ook nog eens vele malen sneller. Dat is vooral heel goed te merken bij internationale transacties. Het zou zomaar eens kunnen dat deze technologie er uiteindelijk voor zorgt dat banken overbodig worden. Bovendien kan het nog veel meer uitgebreid worden. Dat gebeurt nu al met de zogeheten smart contracts waarbij andere tussenpersonen of instanties als een notaris overbodig worden gemaakt. Het kan zelfs ingezet worden voor geautomatiseerde processen zoals de koeling van een restaurant die automatisch aan de brouwer doorgeeft dat het bier bijna op is. De mogelijkheden met blockchain zijn waanzinnig en beloven veel goeds.

Steeds meer grote bedrijven en overheden doen mee
In het begin was men vooral heel erg sceptisch wanneer het ging om cryptomunten. Daar is de laatste jaren zichtbaar verandering gekomen. Vrijwel overal wordt het bloedserieus genomen. Dat is onder andere te merken aan grote bedrijven die zichzelf al aan het aanpassen zijn aan cryptocoins. Zo zijn er steeds meer winkels en bedrijven die het mogelijk maken om met bijvoorbeeld Bitcoin te betalen. Daarnaast ontwerpen en bedenken ze toepassingen rondom cryptocurrency zodat ook zij in de toekomst erop ingesteld zijn. Hetzelfde geldt overigens voor overheden die eerst vooral heel huiverig waren maar zichzelf steeds vaker positief uitlaten over deze ontwikkelingen. Daar moet wel direct bij gezegd worden dat dit per land sterk kan verschillen.

Steeds meer gespecialiseerde coins
Nog een reden om te blijven investeren en te blijven zoeken naar goede coins is dat er steeds meer gespecialiseerde coins komen. In de beginfase richten de meeste cryptocurrencies zich op dezelfde markt en probeerden ze zich vooral te onderscheiden door middel van aanpassingen aan de Blockchain. Inmiddels komen er echter steeds meer gespecialiseerde coins voor een bepaald doel. Reddcoin is daar een goed voorbeeld van. Deze cryptocurrency is speciaal ontworpen voor social media platformen. Met Reddcoin is het zeer eenvoudig om via deze sociale netwerken geld te ontvangen en betalen. Daarmee zijn ze uniek in de markt en hebben ze geen concurrenten. Daarnaast zijn er cryptocurrencies die zich richten op het betaalverkeer bij online gaming of die bedoeld zijn voor minitransacties.

Dalen is niet direct het einde
Veel mensen roepen bij de eerste de beste daling die langer dan een paar dagen duurt dat het nu definitief gedaan is met cryptocurrencies. Laat jezelf voor niets wijsmaken door deze zogenaamde experts. Een daling betekent echter niet direct dat dit het definitieve einde is. Sterker nog: een daling biedt juist heel veel kansen voor nieuwe investeerders. Je hebt nu namelijk de mogelijkheid om voor een laag bedrag in te stappen. Zodra de koers weer gaat stijgen, begin je winst te maken! Raak ook vooral niet in paniek als de koers voor langere tijd daalt, je moet de investering zien op de lange termijn.