Vijf handige tips om te handelen in cryptomunten

Hoewel er mensen beweren dat je te laat bent wanneer je nu wilt gaan investeren in cryptocoins, is dat echt niet geval. Er liggen namelijk nog steeds volop kansen om geld te verdienen op deze markt. Natuurlijk was 2017 een extreem goed jaar en moet er behoorlijk wat gebeuren wil dat overtroffen worden. Toch is dat zeker niet ondenkbaar en kan het zomaar gebeuren dat de koersen in de loop van 2018 weer flink gaan stijgen. Juist daardoor is het nu misschien wel het perfecte moment om in te stappen. Ben je dat van plan maar weet je nog niet precies hoe je het beste kunt handelen in cryptocurrency? Hieronder geven we vijf geweldige tips voor beginners in het handelen van cryptocoins. Met deze tips kun je direct aan de slag!

Lees en leer!
Het allerbelangrijkste van investeren in cryptocoins is dat je niet zomaar in het wilde weg begint met het kopen van bepaalde munten omdat die populair zijn of omdat iemand anders je dat aanraadt. Zorg dat je jezelf eerst zorgvuldig verdiept in de wereld van de cryptocurrency en alles wat daarbij komt kijken. Dat is ook de enige manier om erachter de komen waar de kansen liggen en waar je voor uit moet kijken. Lees en informeer jezelf over talloze verschillende coins die beschikbaar zijn en vorm op grond daarvan een mening zodat je een plan kunt maken om te gaan investeren.

Maak een plan
Het maken van een plan is ontzettend belangrijk. Anders zou het zomaar wel eens kunnen dat je jezelf volledig laat meeslepen en achteraf heel veel geld kwijtgeraakt bent. Beslis van tevoren hoeveel je gaat investeren, waarin je dit gaat investeren maar vooral ook wanneer je gaat uitbetalen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een bepaald rendement je geld te laten uitbetalen zoals 400%. Of je kiest een mooi bedrag waarop je wil stoppen. Tot slot is het ook mogelijk om voor een bepaalde periode te investeren. Schrijf je plan op en houd jezelf er ook nadrukkelijk aan.

Handel niet uit emotie
Emotie kan veel verzieken. Dat is in het normale leven zo maar zeker ook als je wil gaan investeren. Wanneer de koersen bijvoorbeeld een paar dagen of een paar weken flink zakken, zijn er behoorlijk wat mensen die in paniek raken en snel hun coins verkopen. Vervolgens gaat de koers een paar weken later juist weer stijgen waardoor deze nog hoger komt dan eerst. Je hebt dan flink verlies geleden. Laat emotie daarom nooit bepalen wat je moet doen maar ga altijd rationeel en overdacht te werk wanneer je handelt in cryptocoins.

Kies voor gespecialiseerde coins
Er zijn natuurlijk gigantisch vele verschillende cryptocurrencies en daardoor is het lang niet altijd even eenvoudig om te bepalen waarin je gaat investeren. Als het even kan, is het aan te raden om te kiezen voor gespecialiseerde coins. Die zijn vervaardigd met een bepaald doel. Reddcoin is daar een goed voorbeeld van. Deze cryptocurrency is speciaal ontworpen voor betaal verkeer op social media zoals Twitch, Facebook en Youtube. Zo’n gespecialiseerde cryptocurrency heeft veel meer kans op winst en bestaansrecht dan een remake van Bitcoin die geen tot weinig unieke eigenschappen heeft.

Spreid je kansen, maar niet teveel
Je kansen spreiden is natuurlijk altijd goed wanneer je wilt gaan investeren. Dat geldt bij cryptocoins net zo goed. Let er echter wel op dat je ook weer niet teveel spreidt. Er zijn namelijk ook heel veel cryptocurrencies die de moeite van het investeren helemaal niet waard zijn, waarmee je jezelf in de vingers snijdt.